2013. január 13., vasárnap

Kezdetek


Hello,  Andrea vagyok, 2 gyermek édesanyja.
Nagylányom 6 éves, kisfiam 19 hónapos.
A történet Vele kezdődött, kb. 3 hónappal ezelőtt.
Születése óta eldobható pelenkában élte életét, egészen addig, amíg ősszel el nem kezdett kisebesedni a feneke. Eleinte csak piros volt, főleg kakilás után. Sebaj, gondoltam bekenjük. :) El is múlt másnap reggelre. Ez így ment pár napig. Majd nem volt pirosság, kiütés. Hurrá, gondoltam, itt a vége! Aztán pár nap múlva újra fellángolt. A kezdeti pirosság csak a bevezető volt, ami ezután jött az komoly dolog. Nagyon rondán kisebesedett a popója, szinte egyik óráról a másikra, de olyan szinten, hogy a kaki letörlésekor már vérzett is, jött a bőr is le! Iszonyatosan fájt neki, még a langyos vizes lemosást is nehezen tűrte. Vastagon bekrémeztem, és reméltem, hogy hamar elmúlik. Esetünkben nem a fogzás miatt voltak a kiütések, mivel foga azóta sem nőtt új.
Váltottam pelenkát, popsitörlőt. Kipróbáltunk 2 fajta ökopelenkát is, de csak átmenetileg hoztak javulást, pár csomag pelus elfogyasztása után újra kezdődtek a kiütések-bár nem olyan durván.
A mosható pelenkákkal már régebben is szemeztem, mert olyan szépek, és hát egy puha textilt én is szívesebben viselnék, mint egy műanyag zacskót :D

Elkezdtem utána olvasni a neten a témának, majd a szomszédasszonyom adott kölcsön egy mosható, bambusz belsejű pelust. Először aggódtam, hogy majd nagy vastag bugyor lesz a gyereken, de amint ráadtam, egyből beleszerettem! :) nagyon könnyű volt feladni is rá, és egyáltalán nem volt annyival nagyobb csomag! Kb. mint amikor már van bőven pisi az eldobhatósban. És nem is ázott át! Ez volt a másik félelmem, hogy majd jól kifolyik a pisi. De nem tette :D
Akkor elhatároztam, hogy beszerzek egy pár mosható pelust. Első körben nem olyat vettem, mint amit elképzeltem, hanem egy külön külsőt, külön belsővel. Nem volt sokkal macerásabb ráadni, de azért én inkább maradok a zsebes típusnál.
A második pelusunk már ilyen lett, egy Alva márkájú, de nem bambusz belsejű. Járt hozzá egy mikroszálas betét, és pluszban vettem egy bambusz betétet is.


Kiválóan működik! Nem túl szoros, de nem is laza, nem szivárog ki a hígabb kaki sem! Ami nem annyira tetszik benne, hogy műszálas a belseje, bááár, ez a kisfiam bőrét nem zavarja.
És esetünkben ez a lényeg :)
A harmadik pelus a Coolababy bambusz szénszálas belsejű pull up fazonú pelenkája.

Ennek nagyon szép a mintája, és végre nem műszálas a belseje. Leginkább polár anyagra hasonlít. Szárazon tartja ez is a bőrt, úgy mint az Alva is.

A negyedik a Sunbaby polár belsejű pelenkája lett.

Ennek a fazonja, mérete illik leginkább a fiamra.
Én minden pelenkába egy mikroszálas, és egy bambusz betétet teszek, utóbbit félbehajtva.
(A pelenkákról, betétekről bővebben a Mosható pelus fülön.)
Megtetszett a bambusz betét, és a bambuszos pelenka, így a gyártótól rendeltem pár bambusz betétet. Nagyon szépek, jó a nedszívásuk is.

Nagyon tetszenek a bambusz belsejű pelenkák, bambusz betétek is. 
Ezért  jött létre ez a blog, hogy megismertessem az emberekkel a bambuszból készült ruhákat, pelenkákat, kiegészítőket.

Remélem, hogy sok mindenkinek elnyeri majd a tetszését úgy, mint az enyémet és a családomét is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése